Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca: «La solució és l’abdicació de tota la Casa Reial i que els pobles puguem decidir el nostre futur»

La coportaveu de MÉS per Mallorca, Neus Truyol, ha participat aquest diumenge en una trobada virtual amb els líders d’ERC (Pere Aragonès), el BNG (Ana Pontón) i Adelante Andalucía (Teresa Rodríguez). L’encontre ha estat obert a la premsa i dissenyat en resposta a la denúncia imposada per l’extrema dreta monàrquica contra els líders de les quatre forces polítiques arran de les seves respectives crítiques a la Casa Reial. Neus Truyol ha substituït Antoni Noguera, que és el coordinador general de la formació i la persona perseguida per aquesta denúncia.

Durant el col·loqui, Truyol ha assegurat que «cada poble ha de defensar i iniciar el seu propi procés constituent per decidir el seu model polític, social, ambiental i quina és la relació amb la resta de pobles». La coportaveu ha insistit que «la solució és l’abdicació en bloc de tota la Casa Reial i que els pobles puguem decidir el nostre futur» i ha expressat l’«alarma» pel fet que «el govern de l’Estat estigui justificant les decisions que està prenent la Casa Reial. No s’està afrontant amb valentia aquesta situació de crisi profunda de la monarquia».

En conclusió i tal com ha defensat la coportaveu ecosobiranista, «MÉS per Mallorca treballarà conjuntament amb la resta de forces presents perquè el futur sigui republicà, i perquè hi hagi diverses repúbliques arreu a fi de fer front als reptes que tenim». «Espanya s’ha de destronar, és la primera passa», ha dit.

A més, els participants a la trobada han destacat el «compromís conjunt i l’agenda conjunta» de les organitzacions participants i s’han compromès a treballar plegats en el «front antirepressiu i tots els debats». En aquest sentit, Neus Truyol ha reivindicat la importància del «treball en xarxa amb altres organitzacions i els objectius comuns assolits col·lectivament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.