Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix una tortuga babaua a Sa Mesquida i es converteix en el primer exemplar documentat que neix en una platja de les Balears

Una tortuga babaua ha nascut a la platja de Sa Mesquida, a Maó, durant la matinada d'aquest dilluns i es converteix en el primer exemplar documentat que neix en una platja de les Balears.

L'animal ha nascut després de 59 dies d'incubació. Cal recordar que la tortuga va posar els ous el dia 19 de juny a la platja de Punta Prima, en el terme municipal de Sant Lluís i aquests varen ser traslladats posteriorment a Sa Mesquida per a afavorir unes condicions òptimes de desenvolupament que facilitessin la viabilitat de la posada.

La voluntària que custodiava el niu durant la matinada ha notificat l'observació de la sortida d'una tortuga i ha activat el protocol corresponent.

Els tècnics del centre de recuperació de fauna han acudit i han preparat el nounat per a traslladar-lo a les incubadores del centre.

D'aquesta manera es vol afavorir que els exemplars femelles tornin a pondre a la platja on han nascut, segons han explicat des del Govern.

Per això, abans de preparar-los per al trasllat, s'ha deixat una estona dins del niu amb l'objectiu que agafàs l'empremta de la platja. Serà el Palma Aquarium, amb qui la Conselleria de Medi Ambient i Territori manté un conveni de col·laboració, qui s'encarregui del trasllat.

Una vegada estiguin en les instal·lacions del Laboratori de Recerques Marines i Aqüicultura (Limia), juntament amb la de la posada que s'espera a Eivissa, es decidirà com es distribuiran entre aquaris col·laboradors, que s'encarregaran de criar-les fins que compleixin un any.

Aquesta és la dotzena tortuga que neix d'aquesta posada. Les altres 11 varen néixer després de 48 dies: vuit en les incubadores del Centre de Recuperació de Fauna gestionat pel Cofib i pel GOB a Menorca i les altres tres a les instal·lacions del Cofib a Mallorca.

Aquests exemplars s'han traslladat ja a les instal·lacions del Limia, on han menjat per primera vegada.

Des del passat 6 d'agost, prop de cinquanta voluntaris de GOB Menorca, OBSAM, Per la Mar Viva i Menorca Preservation Found vetlen durant les 24 hores el niu per a evitar molèsties i vigilar possibles naixements.

La custòdia del niu continuarà activa, ja que durant les pròximes hores podrien emergir més tortugues del niu, on encara hi romanen 89 ous.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.