Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB alerta de la destrucció de nius de ‘cabot’ a les obres del col·legi Lluís Vives

El GOB ha alertat de la destrucció de nius de 'cabot', una espècie d'au insectívora i migratòria que construeix nius de fang, a les obres que s'estan realitzant en el col·legi Lluís Vives de Palma.

En un comunicat, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa ha assegurat aquest dimarts que s'ha destruït una colònia de 48 nius, una de les més grans de Mallorca, i que s'havia censat precisament feia unes setmanes.

Segons han explicat, la reproducció de les aus està a la fase final i aviat abandonaran les Illes per partir cap a Àfrica tropical però encara es mantenen en activitat sobretot els exemplars joves nascuts enguany.

Des del GOB han indicat que l'article 54 de la Llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat inclou les larves, cries i ous entre les prohibicions de donar mort, capturar, perseguir o molestar, així com de destruir els nius, relatius a la llista d'espècies silvestres en règim de protecció especial.

Segons han afegit, han traslladat els fets a la Conselleria de Medi Ambient i Territori per iniciar el corresponent expedient sancionador contra els responsables de la destrucció de la colònia.

Al mateix temps, han demanat a la Conselleria que fixi mesures compensatòries per restablir els danys i que obligui el centre educatiu a restaurar la colònia amb nius artificials.
Des del GOB han lamentat que el centre educatiu no hagi sabut «valorar adequadament» el recurs educatiu que suposa tenir una colònia de cria d'una espècie com aquesta a l'escola.
També, han recordat que per retirar una colònia o nius d'una espècie protegida han de comptar amb una autorització administrativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per waller, fa mes de 3 anys

Por favor, posau el nom scientific d'aquest aus.
''Cabot'' por un estranger = especies desconoguda
Gracies

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente