Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP diu que «s'ha de reforçar el sistema sanitari» i denuncia «les retallades d'Armengol»

El president del Partit Popular balear, Biel Company, ha criticat aquest dimarts la «política de decorat, màrqueting i publicitat» de la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la gestió de la pandèmia del coronavirus.

Segons ha expressat Company en una roda de premsa en la seu del PP, el Govern ha anat «a remolc» durant la crisi sanitària i ha assegurat que «no s'han fet els deures que s'havien de fer» per part del govern espanyol i de l'Executiu balear.

Per aquest motiu, Company ha anunciat que exigirà al president del Parlament, Vicenç Thomàs, la convocatòria de la Diputació Permanent per a la compareixença «urgent» de la presidenta Armengol en el Parlament «per a veure què ha fallat dels protocols».

«Quan el president Pedro Sánchez, s'ha fet a un costat, s'han vist les mancances de Govern», ha assenyalat.

D'altra banda, Company ha destacat la necessitat de reforçar l'Atenció Primària. «el Govern ha fet una reestructuració que ha provocat que avui dia tenguem un servei d'atenció sanitària pitjor que fa 10 anys, realment no ha estat una reestructuració sinó retallades encobertes d'Armengol», ha declarat.

El president del PP ha assegurat que hi ha pobles «sense metge ni infermera, consultes telefòniques moltes vegades sense resposta i hi ha col·lapse en les urgències dels hospitals». «S'ha de reforçar el sistema sanitari i dotar dels mitjans necessaris al personal sanitari», ha afegit.

Respecte a la situació econòmica, ha indicat que «s'ha de fer un veritable Pla de Reactivació i no un còpia i pega dels pressupostos i dels pactes de Bellver». «Una situació extraordinària no es pot pretendre afrontar amb mesures ordinàries», ha lamentat.

«El primer que s'ha de fer és destinar el pressupost a mesures efectives i d'execució ràpida, s'han de prioritzar despeses i inversions, s'ha de reduir el nombre d'alts càrrecs i s'han d'enfocar bé, reforçar i coordinar les ajudes socials», ha reclamat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.