Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana «una part important» dels fons europeus per a les Balears i allargar els ERTO fins abril de 2021

MÉS per Mallorca ha reclamat aquest dimecres que «una part important» dels fons europeus per la reconstrucció després de la crisi de la COVID-19 vagi destinada a les Balears i que els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) s'allarguin fins abril de 2021.

Així ho ha expressat el coordinador de MÉS, Antoni Noguera, durant una roda de premsa aquest dimecres, en la qual la formació ha presentat diferents propostes per combatre les conseqüències econòmiques i socials derivades de la pandèmia del coronavirus.

Junt amb Noguera, la coportaveu de MÉS per Mallorca, Neus Truyol, ha insistit que les Balears «és la comunitat que es veurà més afectada per les conseqüències de la pandèmia» i ha reclamat un canvi de model econòmic perquè «aquest és vulnerable i insostenible».

En aquest sentit, Truyol ha destacat la importància de diversificar l'economia, atendre les urgències laborals i socials que ha provocat la crisi sanitària i anar «més enllà dels ERTO».

Propostes per afrontar la pandèmia

El coordinador de MÉS ha explicat les propostes que la formació llança com a full de ruta a curt termini pel Govern. Així, ha defensat que els ERTO han de continuar fins a la pròxima temporada turística, és a dir, fins abril de 2021. «Han de ser una de les claus per tenir aquesta protecció davant aquesta crisi», ha indicat.

També ha assenyalat que l'Executiu balear ha de posar l'accent a quatre àrees: sanitat, educació, benestar social i ajudes a l'habitatge.

Per altra banda, Noguera ha ressaltat la importància de diversificar l'economia i que hi hagi menys dependència del sector turisme i serveis. Per aquest motiu, ha sol·licitat que «una part important» dels fons europeus vagi destinada a les Balears «Perquè la diversificació econòmica sigui una realitat».

Per acabar, ha demanat «acabar amb qualsevol regla de despesa». «Durant molts anys les Balears ha estat solidària amb la resta de l'estat espanyol, ara és el moment per demanar i exigir que ens tornin tot el que hem donat», ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.