Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB alerta que diverses embarcacions es troben fondejades sobre posidònia a Cala Figuera i la Colònia de Sant Pere

El grup ecologista GOB, a través de la seva iniciativa SOS Posidònia, ha alertat aquest dijous de la presència de diverses embarcacions fondejades sobre posidònia a Cala Figuera i la Colònia de Sant Pere.

En concret, el GOB ha avisat de la presència de diverses embarcacions en el Lloc d'Importància Comunitària (LIC) del Cap de Cala Figuera i a la Colònia de Sant Pere, aportant fotografies i denunciant-ho a l'112 i als Agents de Medi Ambient.

«Perquè aquest tipus d'accions deixin de ser habituals necessitem seguir sensibilitzant la societat», han remarcat.

Per la seva banda, SOS Posidònia Menorca ha denunciat públicament l'ancoratge d'embarcacions sobre posidònia a Sa Mesquida (Maó). En aquest cas, els ecologistes han protestat a més perquè hi havia possibilitat de fondejar sobre arena buida. «Sembla que no hi ha res a fer sense vigilància», han lamentat.

El Consell de Govern va aprovar el juliol de 2018 el decret sobre la conservació de la posidònia oceànica a les Balears, que prohibeix l'ancoratge d'embarcacions sobre aquesta planta marina. La posidònia té una extensió de 650 quilòmetres quadrats a les Balears, el territori de l'Estat amb més praderies.

Pel que fa a el Servei de vigilància de la posidònia de la Conselleria de Medi Ambient compta amb 15 embarcacions: cinc a Mallorca, cinc a Formentera, tres a Eivissa i dos a Menorca. L'operatiu, que va començar al juny, finalitza el 30 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.