Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient estudia que els pescadors recreatius puguin capturar cranc blau

La Conselleria de Medi Ambient i Territori estudia juntament amb altres administracions desenvolupar mesures per frenar l'augment de població de cranc blau a les Balears entre la que estaria, permetre als pescadors recreatius capturar aquesta espècie «molt voraç» i la qual el seu increment poblacional genera «certa preocupació».

Segons ha assenyalat la Conselleria aquest divendres en un comunicat, les accions es realitzaran de manera conjunta amb consells insulars, la Direcció General de Pesca i Medi Marí i la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Aquesta espècie es troba sobretot en aigües continentals i és «molt voraç», fet que ha generat certa preocupació ambiental. Per tant, l'objectiu és que es pugui reduir la densitat poblacional d'aquesta espècie a diverses zones de les illes.

Per començar a estudiar alternatives factibles, han indicat, aquesta setmana el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, s'ha reunit amb el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant; el director insular de Cooperació Local i Caça del Consell de Mallorca, Jaume Tomàs; l'investigador de la UIB Samuel Piña; i els caps de serveis d'Espais Naturals i del Servei de Protecció d'Espècies, així com personal tècnic de Recursos Marins.
Segons han apuntat, una de les mesures que s'ha plantejat per començar a estudiar alternatives és la de permetre als pescadors recreatius poder pescar cranc blau.

Les condicions per fer-ho determinarien les zones on està permès caçar-lo –s'exclouran els espais naturals protegits-, a través d'una autorització que també establirà les temporades que es pugui fer i com es podria pescar. Aquesta autorització s'expedirà des dels consells insulars.

En aquest sentit, el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat ha explicat que es farà una reunió a la tardor amb els executius insulars per avançar i concretar les mesures a prendre, ja que són els que tenen competència per adaptar-les a la realitat de cada illa.

El Consell de Mallorca ha estat el primer a assistir a la reunió a causa de l'elevada incidència del cranc blau a l'illa. Cal recordar que aquesta espècie és comestible i que es comercialitza a altres llocs de l'estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.