Setmanari d'informació local - 138 anys

Ports IB aprova una instrucció per fer controls sanitaris a les embarcacions

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de Ports dels Illes Balears (PortsIB), ha aprovat aquest divendres una instrucció per a establir controls sanitaris en tots els ports i instal·lacions nàutic-esportives per a realitzar controls sanitaris als qui arribin de fora de l'Estat espanyol per via marítima.

Segons ha informat la Conselleria, la instrucció obliga als qui arriben a les instal·lacions portuàries i boies de fondeig en vaixells d'esbarjo provinents de fora de l'Estat espanyol a sotmetre's a un control sanitari per a la prevenció de la COVID-19.

D'aquesta manera, a partir d'aquest divendres, els gestors de les instal·lacions portuàries o zones de fondeig regulat, dependents de les Balears, quan rebin una reserva per un amarrament o fondeig d'un vaixell procedent de fora del territori espanyol hauran de comunicar l'obligatorietat de presentar el 'Formulari de control sanitari' en el port de destinació.

Aquest formulari l'hauran d'emplenar totes les persones a bord de l'embarcació i el podran fer arribar per via electrònica a www.spth.gob.es o bé en format paper en el port de destinació. Aquest anirà acompanyat d'una declaració responsable emplenada per cadascun dels tripulants.

No presentar una temperatura superior a 37,5 graus

En el cas que els tripulants presentin una temperatura superior a 37,5 °C o bé se sospiti que poden patir COVID-19, s'instarà a tots els ocupants a quedar en l'embarcació i seran sotmesos a una avaluació sanitària que inclourà una evolució del seu estat clínic i epidemiològic.

Si després de l'avaluació es confirma la sospita que les persones a bord poguessin sofrir una patologia que suposi un risc per a la salut pública o es tracti d'un contacte estret de COVID-19, s'activaran tots els protocols d'alerta sanitària.

Respecte al transport regular, Autoritat Portuària i PortsIB ja estan realitzant aquests controls sanitaris a tots els passatgers internacionals que arriben per via marítima.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.