Setmanari d'informació local - 138 anys

Reforcen el control a les finques agrícoles per tal de frenar el robatori de garroves

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones a Mallorca per robatori de garroves. | E.P.

La Guàrdia Civil, a través dels equips Robatoris en el Camp (ROCA), ha reforçat els serveis per a la prevenció de robatoris en finques agrícoles, especialment a Mallorca, en plena temporada de recollida de garrova.

La Guàrdia Civil ha informat aquest dissabte que compta amb un Pla contra les Sostraccions en Explotacions Agrícoles i Ramaderes, l'objectiu del qual és «reduir l'activitat delictiva i incrementar la seguretat».

Els agents han assenyalat que a causa de la pujada del preu de la garrova, aquesta ha passat a ser un objectiu de les persones que es dediquen als furts en zones rurals de l'Illa.

Davant això, la Guàrdia Civil ha reforçat també els contactes amb la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació per tal d'intercanviar informació i elaborar un mapa de risc.

De moment, el grup ROCA ha detingut a dues persones a Mallorca i ha investigat a tres més per robatori de garroves. A més, ha incrementat els contactes amb pagesos i cooperatives.

De la mateixa manera, ROCA ha incrementat la vigilància a Eivissa, on de moment no s'han produït robatoris. No obstant això, la Guàrdia Civil investiga tres persones per sostreure alvocats d'una finca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.