Setmanari d'informació local - 138 anys

Els serveis d'emergències controlen l'incendi forestal d'Eivissa

Els serveis d'emergències han controlat l'incendi forestal d'Eivissa. | E.P.

L'incendi forestal declarat aquest dissabte a Sant Antoni de Pormany, a Eivissa, ha quedat controlat a les 11.30 hores d'aquest diumenge, segons ha informat l'Institut Balear de la Natura (Ibanat).

Segons l'Ibanat, finalment han resultat afectades 5,7 hectàrees de pineda. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de les investigacions per tal de determinar l'origen de l'incendi forestal.

El foc, declarat al voltant de les 15.46 hores, va quedar estabilitzat el dissabte a la nit entorn de les 23.15 hores. Segons ha informat l'Ibanat a les xarxes socials, l'incendi ha estat de nivell 0.

El foc es va iniciar en la faldilla sud de Sa Talaia, va ascendir amb bastanta velocitat i va passar al vessant nord de la muntanya.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Sant Antoni, la ràpida progressió del foc és el que més ha dificultat l'extinció de l'incendi, que es va desenvolupar de manera ràpida i intensa per l'efecte de la pendent.

En el moment que va arribar al cim, la intensitat es va reduir, la qual cosa va permetre un major control de l'incendi. La zona on es va originar, en la faldilla sud de Sa Talaia, és on hi havia més perill per la proximitat del nucli urbà de Sant Antoni.

Afortunadament, el desenvolupament de l'incendi va ser en direcció contrària al poble, per la qual cosa no va haver-hi risc per als habitatges. Únicament van ser retirats alguns vehicles de la zona boscosa.

El lloc de comandament es va situar inicialment prop del cementiri, però una vegada el foc anava avançant, es va traslladar a la zona de Can Coix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.