Setmanari d'informació local - 138 anys

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma demana el tancament cautelar de les platges de la ciutat

En una carta dirigida al batle de Palma, José Hila, la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, manifesta «profunda preocupació pel creixement diari a la nostra ciutat del nombre de persones contagiades pel coronavirus». «És evident la falta de responsabilitat d’una part de la ciutadania, però també ho és molt més la falta d’efectivitat i objectivitat de les mesures adoptades des de el consistori, així com s’estan fent aplicar donat que fins a les hores no s’estan obtenint els resultats positius que la ciutat necessita», han remarcat.

«Hem traslladat a batlia la imperiosa necessitat d’adoptar amb urgència decisions polítiques molt més clares, compromeses, contundents i restrictives sense cap tipus de permissivitat sectorial o territorial per tal de revertir la situació, de tal manera que actuant localment puguem aconseguir eradicar el virus de la Covid a tota la ciutat al més aviat possible», han explicat.

Davant aquets escenari, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma proposa adoptar dues primeres mesures que consideren «totalment imprescindibles i necessàries per a poder revertir la situació actual»:

  • De manera cautelar per espai de dues setmanes prorrogables, entre les 21 i les 8 hores, decretar el tancament de les platges de Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, el Penyó i Platja de Palma. Amb l’objectiu de poder evitar els nombrosos encontres, festes i celebracions amb botellot inclòs, que diàriament és duen a terme de manera totalment impune a les platges de Palma, amb l’agreujament que malgrat les nombroses denúncies que fa la ciutadania, la policia municipal gairebé no arriba a actuar o heu fa de manera molt tímida i sense resultats positius.
  • Decretar amb urgència un decret d’instrucció que concreti de manera clara i eficient quin ha de ser el protocol d’actuació de la policia municipal en relació a fer complir a tot l’espai públic de la ciutat, especialment a les terrasses dels bars i restaurants, les mesures de seguretat i desinfecció, les quals estan obligats a complir tant els usuaris com els propietaris dels negocis.

Per a la Federació, les dues mesures haurien d'anar acompanyades d’una «campanya continuada de neteja i desinfecció dels carrers i places dels barris de tota la ciutat, als efectes d’aconseguir eliminar totalment el virus de la Covid dels espais públics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.