Setmanari d'informació local - 138 anys

Amenacen de denunciar l'Ajuntament de Fornalutx si se celebra el correbou

El partit animalista Progrés en Verd ha assegurat aquest dilluns que denunciarà a l'Ajuntament de Fornalutx i a la Conselleria de Medi Ambient «per delicte contra la sanitat pública», si finalment se celebra el 'correbou' la setmana vinent.

«La formació no entén com encara no s'han suspès les celebracions, quan pràcticament la totalitat de municipis de Mallorca les han cancel·lat», han expressat.

Progrés en Verd ha indicat que «Fornalutx, una vegada més, és la mostra que el maltractament animal segueix present en alguns municipis de tot el país» i ha exigit al Govern que no permeti la celebració del 'correbou' «a causa del risc que suposa pel coronavirus».

En aquest sentit, ha assegurat que si se celebra, la formació iniciarà accions legals contra l'ajuntament i l'Executiu. «No es pot entendre que davant l'avanç de la pandèmia i el creixement de contagis directes per coronavirus, encara hi ha ajuntaments que prefereixen la seva festa, que vetllar per la salut dels seus propis veïns», han criticat.

Així mateix, han qualificat de «cínics» als partits del 'Pacte' per presentar en el Parlament balear una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Govern espanyol endureixi les penes per maltractament animal i «no ser capaços de moure un dit per la defensa dels animals a les Balears».

Així, la formació ha exigit que el Govern defensi als animals plantejant «acabar amb l'explotació dels cavalls de les galeres, millorar la situació a Son Reus, abolir el 'correbou', o acabar amb la captivitat de dofins, ximpanzés i altres animals salvatges».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.