Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana al Consell l'aturada del projecte de la Ronda Nord d'Inca

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha demanat aquest dilluns durant una reunió amb el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Ivan Sevillano, que es retiri el projecte de la Ronda Nord d'Inca.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, en la trobada també han estat presents els veïns del municipi, a dos dies que acabi el termini d'informació pública de l'estudi informatiu i l'estudi ambiental estratègic de la variant d'Inca en el seu tram entre carretera d'Alcúdia i carretera de Selva.

D'acord amb el GOB, la realitat climàtica, territorial i econòmica actual hauria d'implicar la retirada immediata de tots els projectes del Pla de Carreteres vigent, aprovat en el 98 i modificat en 2009.

Es necessiten plantejaments avançats de mobilitat integral i no construir noves carreteres destruint territori i patrimoni per a fer front al repte futur que implica l'emergència climàtica, han assenyalat.

Així mateix, l'entitat ha explicat que l'estudi dels documents exposats al públic ha permès detectar multitud de deficiències tècniques i ambientals del projecte i ha indicat que la proposta no té en compte instruments normatius i estudis com el Pla Sectorial de Mobilitat de Balears 2019-2026.

Aquests i altres motius ens han portat a sol·licitar la retirada de la proposta actual i en tot cas, una ampliació de termini amb una informació i exposició pública real de l'abast del projecte i les seves afeccions, ha apuntat el GOB.

L'entitat ha reconegut que la petició d'ampliació del termini ha estat atesa i s'allargarà per tres mesos i que el conseller s'ha compromès a convocar una reunió amb veïns, GOB i Ajuntament d'Inca per a abordar el projecte amb totes les parts implicades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.