Setmanari d'informació local - 138 anys

Patronals de lloguer turístic exigeixen una moratòria de l'impost turístic durant dos anys

El president d'Estades Turístiques Vacacionals (ETV), Jordi Cerdó, ha sol·licitat al Govern una moratòria dels impostos, com per exemple el turístic vacacional, durant dos anys per a fer front a les pèrdues derivades de la crisi econòmica provocada per la COVID-19.

En roda de premsa, Cerdó, qui ha estat acompanyat aquest dimarts pel director general de Fincallorca, Benjamin Schleining, ha informat de la situació de l'activitat del lloguer turístic vacacional a les Balears.

En aquest sentit, ha sol·licitat també al Consell de Mallorca la possibilitat de llogar els habitatges més d'un mes amb l'objectiu de «salvar l'hivern» amb peticions de lloguer de llarga durada. Segons la Llei de Turisme de les Balears, el temps màxim de lloguer d'una finca turística vacacional és un mes.

«Aquesta epidèmia ens ha fotut molt. Al principi del desconfinament crèiem que la temporada se solucionaria, però amb la mesura de Regne Unit va pegar una baixada», ha assenyalat Cerdó, per a després xifrar en un 27% l'ocupació actual en finques turístiques vacacionals.

El president d'Estades Turístiques Vacacionals ha precisat que no demanen un canvi d'ús, sinó que el Consell de Mallorca doni «flexibilitat en els temps de lloguer» per a poder fer front a les pèrdues.

Des de la ETV, segons Cerdó, s'estan rebent moltes consultes sobre fer un canvi d'ús i passar de lloguer turístic vacacional a lloguer tradicional «perquè molts propietaris prefereixen ingressar alguna cosa, encara que sigui poc, que no ingressar res».

L'inconvenient amb el qual es troben els arrendadors és que, en el cas de passar a lloguer de llarga durada, «perdran la llicència de vacacional i serà la ruïna per a ells».

A més de la moratòria en el cobrament de l'impost turístic vacacional, des d'Estades Turístiques Vacacionals han sol·licitat una moratòria en el cobrament d'impostos com l'IBI o la taxa d'escombraries. Cerdó ha assenyalat que aquests pagaments, per exemple, no els correspon els habitatges vacacionals, però sí a les turístiques vacacionals.

Per part seva, el director general de Fincallorca, Benjamin Schleining, ha mostrat la seva preocupació per la situació. «Hem vengut expressament des d'Alemanya per a mostrar el nostre suport als propietaris i perquè, tots junts, trobem les solucions més òptimes per al moment que estem vivint», ha dit.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.