Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] CineCiutat acull l'estrena d'un documental sobre el viatge de Dorothea Bate a les Balears el 1909

CineCiutat acollirà el proper dimarts l'estrena de 'Dorothea i el Myotragus', un documental sobre el viatge de Dorothea Bate, una de les paleontòlogues més importants de la història, a les Balears el 1909 seguint la pista d'uns misteriosos ossos.

Es tracta d'una producció de MOM Works amb coproducció d'IB3, la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Capdepera.

L'estrena serà el proper primer de setembre a les 19.30 hores amb entrada gratuïta que es pot reservar en línia. El documental també s'emetrà a IB3 Televisió el proper 5 de desembre a les 22.00 hores.

'Dorothea i el Myotragus' és un documental que incorpora l'animació per a recrear els diaris escrits a les Illes per Dorothea Bate, una de les paleontòlogues més importants de tots els temps, que va lluitar contra els estereotips de gènere de la seva època i va descobrir misterioses espècies animals extingides a la Mediterrània, entre elles, el mític Myotragus balearicus.

La cinta, dirigida per Núria Abad i Marta Hierro, indaga en la desconeguda figura d'aquesta dona i mostra els enigmes que hi ha entorn al seu treball i al mateix Myotragus balearicus. L'animació ha estat realitzada per Luis Ozonas amb il·lustracions d'Elisa Martínez.

L'equip del documental va tenir accés als diaris que va escriure Dorothea Bate durant els tres viatges que va fer a les Balears, de 1909 a 1911, així com als fòssils que va trobar a la Mediterrània i que es conserven al Museu d'Història Natural de Londres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.