Setmanari d'informació local - 138 anys

El Banc de Sang de les Balears cerca donants de plasma que hagin superat la Covid-19

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Balears cerca donants de plasma que hagin superat la Covid-19 i hagin generat anticossos contra el virus.

En un comunicat difós aquest dimecres, el Banc de Sang ha explicat que aquests anticossos es troben en el plasma i es podrien transfondre a malalts per ajudar a superar la infecció.

El donant òptim és un home d'entre 18 i 65 anys que no hagi estat transfós prèviament. Han de tenir la confirmació d'haver superat la malaltia i han d'haver transcorregut un mínim de 28 dies després de la curació o de la desaparició dels símptomes.

El plasma es pot donar mitjançant una donació de plasmafèresi. El procediment té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant.

Les persones interessades a donar plasma ric en anticossos davant la Covid-19 poden enviar un correu electrònic a plasmah@fbstib.org.

El Banc ha indicat que des de l'inici de la pandèmia ha col·laborat amb l'obtenció i processament de plasma hiperimmune de convalescent de Covid-19 amb els diferents serveis de transfusió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.