Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca presenta el 'Pla de rescat de l’Educació' amb propostes per assegurar una tornada segura a les escoles

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dimecres el 'Pla de rescat de l’Educació', que conté propostes com l’existència de «criteris sanitaris clars» per organitzar el curs, un augment tant del número de docents com d’equips de suport i més espais que permetin garantir la distància de seguretat, entre d’altres mesures. Tot, segons el diputat i portaveu d’educació, Joan Mas “Collet”, qui ha presentat el pla dels ecosobiranistes a la seu de MÉS, «cercant la complicitat de tota la comunitat educativa. No podem tenir un inici de curs que no compti amb la implicació de tothom», ha emfatitzat.

«Tot i que s’ha parlat d’un augment del nombre de docents, consideram imprescindible que l’augment sigui de tots els professionals necessaris per garantir un inici de curs amb grups reduïts de 20 alumnes a primària i a secundària i creim que s’ha d’assegurar la presència d’especialistes als centres per tal de fer front al desgast emocional de l’alumnat», ha explicat Mas.

El diputat també ha destacat altres aspectes del pla, com ara la inversió en digitalització o la necessitat de comptar amb plans de conciliació laboral que «no facin recaure la conciliació damunt les escoles». Així mateix, Joan Mas ha recordat que és imprescindible que el govern de l’Estat permeti als ajuntaments l’ús dels romanents de tresoreria i superàvit que aquests tenen als bancs. «Els ajuntaments juguen un paper clau el retorn a l’activitat dels centres educatius. Davant la situació excepcional que vivim i la necessitat de reforç de la neteja dels centres educatius d’infantil i primària i l’adaptació a les normes sanitàries de les escoles infantils municipals, amb el sobrecost que això suposa, és imprescindible que els ajuntaments comptin amb tots els recursos i ajudes econòmiques suficients per poder fer front a les despeses generades per la pandèmia per part de les administracions superiors», ha assegurat. En aquest sentit, ha dit que «una vegada més tornam a reclamar al govern de l’Estat que aporti el finançament necessari, ja que patim un greuge econòmic històric des de fa dècades i el nostre país serà la zona de la UE més damnificada econòmica per la pandèmia»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.