Setmanari d'informació local - 138 anys

571 obres opten al Premi Born de Teatre, un 73% en castellà i un 26% en català

La XLV edició del Premi Born de Teatre ha rebut un total de 571 obres, més del doble que en l'edició anterior, i es fallarà el pròxim 24 d'octubre en l'acte de lliurament del premi a Ciutadella.

Segons han detallat en un comunicat, la procedència de les obres és diversa, encara que hi ha hagut un canvi de tendència respecte als anys anteriors. Així, el nombre d'obres d'àmbit estatal representa el 80 per cent i les d'àmbit internacional, un 20 per cent.

En aquest cas cal destacar que la participació internacional ha augmentat 11 punts en comparació a l'any anterior. Per tant, aquesta edició també és la que ha rebut un percentatge més elevat d'obres procedents de fora de l'estat espanyol.

Catalunya (165) i Madrid (117) continuen sent les comunitats autònomes amb més textos dramàtics presentats. A continuació, segueix la Comunitat Valenciana amb 46 obres (8,05 per cent); Andalusia, amb 38 (6,65 per cent) i les Balears, amb 20 obres presentades (3,5 per cent).

En concret, quant als textos procedents de les Illes, la participació ha augmentat en 15 obres respecte a l'any anterior. Del conjunt d'obres procedents de les illes, 18 han arribat de Mallorca i dues de Menorca. No hi ha cap obra procedent d'Eivissa o Formentera.

Segons han indicat, pel que fa a l'idioma, s'ha mantingut el percentatge d'obres presentades en castellà respecte a l'any anterior amb un lleuger descens, un 73,73 per cent dels textos dramàtics estan escrits en castellà enfront d'un 26,27 per cent d'originals en català.

Durant els mesos de setembre i octubre tindran lloc les reunions del jurat a la sala Beckett de Barcelona. L'obra guanyadora es donarà a conèixer durant l'acte de lliurament del premi dia 24 d'octubre a Ciutadella.

La dotació del premi és de 14.000 euros, més l'edició de l'obra guanyadora en castellà, català, gallec i basc en la col·lecció 'Textos apart', de l'Editorial Arola, en català; en gallec en la Revista Galega de Teatre i en basc i castellà en la Revista Artez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.