Setmanari d'informació local - 138 anys

Martí March i Patricia Gómez aplaudeixen el Protocol d’inici de curs que imposa el Govern espanyol

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, han participat avui de la reunió mixta de la Conferència Sectorial d’Educació celebrada via telemàtica i presidida per la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, el ministre de Sanitat, Salvador Illa i la ministra de Politica Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

A la seva intervenció els dos consellers han agraït «el suport i col·laboració dels tres Ministeris» i, han destacat la importància d’un «acord generalitzat i únic, per a totes les comunitats autònomes de l’Estat que donarà tranquil·litat a tota la comunitat educativa».

Aportacions de les Balears a l’Acord

A proposta de les Balears s’han adoptat alguns matisos al document d’Acord original com el fet que els centres puguin optar per la presencialitat fins a 2n d’ESO i no de 4rt, com plantejava el document del Ministeri, també la possibilitat de prendre la temperatura a l’alumnat per part dels pares abans d’anar a escola, així com les visites aleatòries de Salut als centres educatius per prendre la temperatura d’alumnat i docents. Així com la creació d’uns permisos Covid-19 pels pares.

El conseller March ha destacat que malgrat cada comunitat autònoma té les seves responsabilitats, és molt positiu la coincidència i l’acord generalitzat per part de totes les comunitats davant aquest repte. També ha afegit que els protocols elaborats i aprovats des de Balears de forma conjunta amb Salut als darrers mesos, són coincidents amb els del Ministeri i la resta de les comunitats autònomes i, ha recordat els matisos plantejats per Balears i que s’han assumits per part de Madrid, com baixar la semipresencialitat de 4rt a 2n d’ESO, la possibilitat de prendre la temperatura a nivell de les famílies i les proves aleatòries als centres de les Illes Balears que realitzarà Salut.

Martí March ha ressaltat també la coincidència de totes les comunitats en la necessitat de començar l’escola de forma presencial però segura. I ha avançat que la coordinació amb Salut continuarà perquè serà un curs complicat amb casos de Covid-19, dels que s’ha d’assumir la responsabilitat davant el repte que presenta el Coronavirus.

Per la seva part, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha volgut agrair la feina feta pels docents des que se va iniciar la pandèmia que, «en molts de casos s’han hagut de reiventar a la seva feina, així com els esforços que hauran de fer per adaptar-se als protocols sanitaris als centres educatius». També ha valorat molt positivament aquesta reunió conjunta entre Ministeris i la feina realitzada a les Illes Balears entre Salut i Educació.

Per finalitzar per part de les Balears s’ha demanat la celebració d’una nova reunió en unes setmanes amb l’objectiu de tornar a avaluar la situació i el funcionament dels protocols Covid-19 a les distintes comunitats autònomes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.