Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB començarà el curs amb «presencialitat adaptada» i un 'coordinador Covid UIB'

La Universitat de les Illes Balears (UIB) començarà el curs 2020-2021 amb una «presencialitat adaptada» a la situació de crisi sanitària i un 'coordinador Covid UIB' que mantindrà en contacte a la Conselleria de Salut amb la universitat per a gestionar els possibles casos positius.

La UIB ha publicat aquest divendres un comunicat on resumeix el pla d'actuació per a aquest any acadèmic marcat per la pandèmia del coronavirus. Aquest contempla una planificació docent adaptada per a les assignatures de primer semestre i un pla de contingència.

Des de la UIB han assenyalat que l'evolució de la pandèmia durant els següents mesos marcarà les pautes a seguir en el cas de les assignatures de segon semestre.

Planificació adaptada

El Govern en coordinació amb la comunitat universitària va decidir el passat 22 de juliol que el primer semestre de l'any acadèmic 2020-21 es regiria pel pla de «presencialitat adaptada».

Això implica que les sessions dels grups grans es programaran de manera presencial si la matrícula és inferior a la capacitat màxima que estableixin les autoritats sanitàries. Si la matrícula és superior a aquesta, es durà a terme una adaptació de la docència.

D'altra banda, les classes dels grups mitjans i els grups petits es programaran de manera preferentment presencial sempre que es compleixin totes les mesures d'higiene i protecció.

En el cas dels exàmens, es realitzaran, en general, de manera presencial, a pesar que el professorat podrà optar per fer-los en línia.

Per a aquesta presencialitat adaptada es durà a terme una formació del professorat per a la docència online i es contemplen accions com l'adquisició material informàtic i suport tecnològic per als estudiants.

Així mateix, la UIB ha recordat que l'ús de la màscara higiènica serà obligatori en tots els espais, que cada edifici disposarà d'un protocol de neteja, i que els empleats i els estudiants que presentin símptomes, estiguin en aïllament o en quarantena, no podran anar a les instal·lacions de la universitat.

Coordinador Covid
D'acord amb les recomanacions del Ministeri d'Universitats, hi haurà un 'coordinador CovidUIB', que serà el contacte de la universitat amb la Conselleria de Salut, així com un coordinador per a cada edifici, que gestionarà els possibles casos que puguin aparèixer durant la presencialitat adaptada.

Respecte a la gestió dels positius per Covid-19, en cas que hi hagi estudiants confinats, les sessions presencials seran substituïdes per activitats formatives no presencials, i si durant el període de confinament està prevista la realització d'una prova escrita o oral, es donarà una alternativa d'avaluació.

Pla de contingència

En funció de la situació i de les recomanacions sanitàries vigents, el rector i el Consell de Direcció de la UIB poden prendre la decisió d'aplicar alguns dels escenaris previstos com el tancament total de la universitat o el tancament d'un edifici.

En cas que els estudiants es veiessin afectats pel tancament de la UIB o d'algun dels edificis, totes les activitats presencials es transformarien en activitats en línia.

Així mateix, s'activarà de manera immediata la centralització de totes les consultes, suggeriments i peticions motivats per la transició a l'escenari de confinament en l'adreça: alumnes@uib.cat.

Una vegada acabat el període de confinament es tornarà a la docència presencial adaptada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.