Setmanari d'informació local - 138 anys

Fortes tempestes i calabruix a Mallorca durant el darrer cap de setmana d'agost

Imatge de la tempesta sobre l'illa de Mallorca. | E.P.

El brusc canvi de temps del qual alertava l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) s'està deixant sentir a Mallorca des de primera hora del matí principalment a la serra de Tramuntana i el nord de l'Illa on han caigut els primers ruixats, en alguns casos acompanyats de calabruix.

La tempesta ha entrat per l'oest de Mallorca i ha afectat Valldemossa, Sóller, Escorca, entre altres localitats, i es desplaçarà cap a les zones d'Andratx, Calvià i probablement arribi a Palma.

A més, el mal temps ha ocasionat incidències en els transports públics. Segons ha informat Transports de Mallorca (TIB) a través del seu compte de Twitter la L200 ha suprimit el servei temporalment així com la L210 per Deià. Altres línies funcionen amb retards. Per part seva, el Govern ha informat que s'han registrat inundacions a Sóller, Inca i Alaró.

Igualment, s'han mobilitzat efectius d'emergències davant un episodi de 'cap de fibló' amb calabruix al Port des Canonge, amb gran quantitat d'arbres caiguts.

L'Aemet ha elevat a taronja l'alerta per pluges a Mallorca i Menorca. Al llarg del dissabte, les precipitacions podrien arribar als 50 litres per metre quadrat en una hora a la serra de Tramuntana i la resta de Mallorca així com a Menorca. Segons alerta l'Aemet, les precipitacions poden anar acompanyades de calabruix i fortes ratxes de vent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.