Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern sol·licita la col·laboració de 100 militars espanyols per dur a terme tasques de rastreig de casos de coronavirus a les Balears

Imatge dels militars espanyols desplegats per Palma durant l'Estat d'Alarma. | dBalears/Arxiu

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va remetre divendres una sol·licitud a la Secretaria d'Estat de Sanitat per demanar formalment la col·laboració de 100 efectius de l'Exèrcit espanyol que puguin reforçar les tasques de rastreig de casos de COVID-19 a les Illes Balears. En la sol·licitud Gómez ha agraït al Govern d'Espanya l'oferiment de 2.000 membres de l'Exèrcit per ajudar en la recerca de casos de les administracions autonòmiques en la lluita contra la pandèmia de coronavirus.

Ara mateix, segons ha explicat aquest dissabte el Govern, les Illes Balears disposen de 190 professionals dedicats al rastreig, i en formen altres 30 que s'incorporaran de manera imminent. Ara bé, davant l'increment de casos dels darrers dies (al voltant de 300-400 diagnosticats diàriament de mitjana) és «necessari augmentar els recursos per continuar amb la tasca de recerca de casos especialment els asimptomàtics». Amb la incorporació d'un centenar d'efectius militars espanyols les Balears disposarien d'1,2 rastrejadors per cada 5.000 habitants, una taxa superior al que recomana l'Organització Mundial de la Salut.

La consellera de Salut i Consum ha destacat, així mateix, l'increment de demanda assistencial que s'està derivant d'aquesta situació, tant a Atenció Primària com als hospitals, amb devers 80 ingressos més a planta per coronavirus en una setmana (i una vintena a les UCIS). Patricia Gómez considera que la tasca de rastreig és fonamental per aturar les cadenes de transmissió i, per tant, per evitar l'increment de casos de SARS-CoV-2 a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.