Setmanari d'informació local - 138 anys

S'incorporen 102 docents més i el conseller demana als sindicats que ajudin a un inici de curs «el més tranquil possible»

Les Balears comptaran amb 102 docents més en els centres educatius, 72 en la pública i 30 en la concertada, per a l'inici del curs escolar 2020-2021 amb l'escenari B de semipresencialitat per la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, en la Taula Sectorial d'Educació, en la qual s'han tractat les modificacions de la resolució que regula l'inici de curs 2020/21. D'aquesta manera, el nou curs escolar comptarà amb 560 docents nous.

Des de la Conselleria d'Educació també han informat que s'han iniciat les gestions per a respondre a les peticions de més espais que reclamen els centres per a adaptar-se a l'escenari B.

March ha explicat que el canvi d'escenari i el pas a la semipresencialitat «implica un increment d'espais i una baixada de ràtios». D'acord amb el conseller, amb l'augment de professorat i la incorporació de més espais, es preveu que en infantil i primària hi hagi unes ràtios mitjanes de 20 alumnes per aula, mentre que a secundària d'una mitjana de 15 o 16 alumnes per aula.

March ha explicat que «els sindicats han reconegut l'esforç que ha fet la Conselleria, però troben que és insuficient». «Malgrat respectar la seva posició, que no compartim, ens hagués agradat tenir més suport», ha assenyalat.

Finalment, el conseller els ha demanat que ajudin a un inici de curs «el més tranquil possible». «Tenim necessitat de la seva col·laboració com a sindicats representatius dels docents, necessitam que cadascú assumeixi la seva responsabilitat com ho assumim des de la Conselleria», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.