Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca adverteix que la semipresencialitat a l'escola «no funcionarà si no s’hi inverteixen més recursos»

El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha denunciat aquest dimarts al Parlament que l’escenari B de retorn a les aules –el sistema de semipresencialitat– «és inviable si no s’hi inverteixen més recursos humans i materials: professorat, personal de neteja, personal sanitari a les escoles, i més espais i materials de protecció per a tota la comunitat educativa».

En concret, Castells ha proposat de prendre la temperatura a tots els alumnes com es va fer als aeroports amb els turistes i de donar-los una màscara homologada cada dia.

Respecte del personal de neteja, i per garantir la màxima seguretat, ha parlat d’un increment del 100%, molt lluny del 20% que ara es contempla.

En el marc de la compareixença del conseller d’Educació, Martí March, Castells ha recordat que l’escenari de semipresencialitat és el més complex i que requereix més mitjans però que els centres l'han hagut de preparar amb els mateixos recursos que varen preparar l’escenari A, més simple i de total presencialitat.

«L’Educació és el vector de socialització més important que hi ha a la nostra societat i, per tant, correm el risc que sigui també el vector de contagi més important», ha incidit el menorquinista.

En aquest sentit, el diputat ha insistit que el bon funcionament del curs escolar és fonamental no només per mantenir una bona situació sanitària, sinó, de retruc, per millorar la situació econòmica. És per això que Castells ha remarcat «la responsabilitat de tot el Govern en el seu conjunt, més enllà de la feina de la conselleria d’Educació i ha interpel·lat la consellera d’Hisenda perquè dediqui més recursos en aquest àmbit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.