Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears sumen cinc morts per Covid-19, la xifra més alta d'aquesta segona onada

El servei balear d'Epidemiologia ha notificat aquest dimarts al Ministeri de Sanitat 174 contagis de coronavirus (Covid-19), cinc morts i 925 noves altes, amb la qual cosa la xifra de casos actius baixa en 756 persones fins a situar-se en 2.208 pacients.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, això deixa l'acumulat de casos des que es va iniciar la pandèmia en 8.444 contagis de Covid-19 a Balears.

Seguint amb els criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, -que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig- ha notificat fins a 8.339 casos a Balears.

Per Illes, 7.251 corresponen a Mallorca, 237 a Menorca, 787 a Eivissa i 64 a Formentera.

Fins avui 5.992 persones superat la malaltia a Balears, però 244 han mort a causa del coronavirus.
Puja l'afectació a les residències d'ancians
Els casos actius entre usuaris de residències d'ancians s'han elevat fins als 114 pacients aquest dimarts, 26 més que els que es comptabilitzaven aquest dilluns. Aproximadament la meitat d'ells (56) corresponen a la residència Sèniors Sant Joan, que en els darrers dies ha detectat un brot del qual va informar aquest dilluns el Govern.

Han augmentat també els usuaris amb contagi actiu en la residència de Cala Estància, que aquest dilluns comptabilitzava un cas i aquest dimarts té 12, i en Sa Serra, que ha passat d'un a 15.

La situació es manté sense canvis en Verge de l'Esperança (22 usuaris afectats), Sèniors Montuïri (set), Oasis (un) i Domusvi Capdepera (un).

Quant als treballadors de residències d'ancians amb contagi actiu, n'hi ha 77 a Mallorca, sis a Eivissa i un a Menorca.

En les residències per a persones amb discapacitat hi ha dos usuaris amb coronavirus a Mallorca i tres professionals positius, (dos a Mallorca i un a Eivissa).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.