Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat censura el suport dels expresidents espanyols al franquista Martín Villa

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha censurat el suport dels expresidents espanyols a l'exministre Rodolfo Martín Villa investigat per 13 delictes d'homicidi agreujat en un context de crims de lesa humanitat. En concret, Ensenyat ha criticat les cartes que Felipe González, José María Aznar, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy han fet arribar a la jutgessa que investiga el cas a l'Argentina.

Segons Ensenyat, president de la Comissió Parlamentària de Drets Humans, «la connivència amb la qual actuen 4 expresidents espanyols només demostra la vigència del pacte de silenci de la transició i que ha permès mantenir impune al franquisme». El portaveu de MÉS ha lamentat la deriva perillosa dels expresidents espanyols a qui ha acusat d'«allunyar-se de la realitat» i donar l'esquena de la democràcia. Així, Ensenyat ha recordat que «fa unes setmanes aquests expresidents mostraven públicament el seu suport al rei emèrit i ara tornen a reunir-se per donar suport a un exministre a qui la justícia posa en dubte. Sembla que s'han aficionat a tenir amics amb problemes judicials».

Amb tot, Ensenyat, ha assenyalat que el processament de Martín Villa, qui aquest dijous declara davant la jutgessa argentina qui investiga la causa, «és una evidència més que cal fer una relectura de la mal anomenada transició, ni va ser exemplar ni molt manco transició, va ser una restauració. Aquest debat, però, ens ha de dur a debatre quin model d'Estat volem. I aquí, precisament, des de MÉS tenim molt a dir», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.