Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IBDONA i la UIB creen el títol d'Especialista Universitari en Coeducació

L'Institut Balear de la Dona (IBDONA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han signat aquest dimecres un conveni per a fer possible la creació del títol propi de postgrau Especialista Universitari en Coeducació. A través d'aquest acord, l'IBDONA atorga una subvenció de 19.000 euros per crear aquests estudis, que s'impartiran per primera vegada entre el novembre de 2020 i el juny de 2021, amb un total de 30 crèdits ECTS.

El curs s’adreça, principalment, a professorat d’ensenyament no universitari i a persones amb títols universitaris en especialitats relacionades amb l’educació o que es vulguin dedicar professionalment a l’ensenyament.

Amb aquests estudis, es pretén capacitar el professorat seguint diferents línies d'actuació. En primer lloc, per a identificar i analitzar les característiques i els processos d’aprenentatge dels gèneres. En segon lloc, per a dissenyar, implementar i avaluar pràctiques educatives basades en el desenvolupament integral de la persona al marge d’estereotips i rols. En tercer lloc, per a desenvolupar una orientació acadèmica i professional no esbiaixada pel gènere; i, finalment, per dissenyar, implementar i avaluar plans de coeducació als centres educatius.

La creació del títol de postgrau Especialista Universitari en Coeducació va en consonància amb la Llei 11/2016 d'igualtat de les Illes Balears, en què s'especifica que l'Administració ha de garantir la formació permanent del professorat en matèria de coeducació, un model educatiu integral que té per objectiu assolir la igualtat entre homes i dones ensenyant i aplicant el respecte a les diferències per tenir una escola lliure de prejudicis i d'estereotips.

Aquesta nova col·laboració se suma a d'altres que ja mantenen les dues entitats, com són la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere i la Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, de la qual enguany s'ha impartit la XXI edició.

El conveni ha estat signat per la directora de l'IBDONA, Maria Duran, i el Rector de la UIB, Llorenç Huguet. A l’acte de signatura també hi han assistit el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés; el director gerent de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, doctor Luis Vegas, i les doctores Francesca Salvà i Elena Quintana, codirectores del postgrau.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.