Setmanari d'informació local - 138 anys

Els actes literaris de Formentor s’adapten al format virtual

29/04/2020 El holandés Cees Nooteboom, galardonado con el Premio Formentor 2020 CULTURA FUNDACIÓN FORMENTOR | FUNDACIÓN FORMENTOR

El discurs de recepció del Premi Formentor de les Lletres 2020 de l'escriptor holandes Cees Nooteboom, que tendrà lloc el 18 de setembre, s'emetrà a través de la web de la Fundació Formentor ('www.fundacionformentor.com'), que també retransmetrà en directe les Converses Literàries de Formentor, que es celebraran entre el 19 i el 20 de setembre.

D'aquesta manera, el públic podrà seguir la intervenció dels autors que participen en l'esdeveniment a través «d'aquesta mesura d'excepció», com han assenyalat els impulsors, que han pres aquesta decisió «en virtut de les restriccions sanitàries, la prudència i el sentit comú que recomanen evitar les aglomeracions públiques» per prevenir l'expansió de la pandèmia.

En qualsevol cas, l'organització ha manifestat que espera que la celebració virtual de les Conversacions de Formentor «no serveixi de precedent» i que la propera convocatòria permetrà reunir al públic i als escriptors convidats com durant els darrers dotze anys.

El Premi Formentor és un reconeixement a la qualitat i integritat dels autors l'obra dels quals consolida el prestigi i la influència de la gran literatura. El Premi Formentor, guardó literari sostingut amb el mecenatge de les famílies Barceló i Buades, concedit per primera vegada el 1961, va ser impulsat per un reputat grup d'escriptors europeus.

Les Conversacions Literàries de Formentor s'organitzaren per primera vegada a la dècada dels anys trenta impulsades per Adan Diehl, creador de l'Hotel Formentor. Continuaren a la dècada dels seixanta amb el patrocini de Tomeu Buadas. Des de l'any 2008 les Conversacions Literàries compten amb el mecenatge de Simón Barceló, actual propietari de l'hotel.

La Fundació Formentor ha estat creada per organitzar el Premi Formentor de les Lletres i les Converses Literàries que se celebren cada any a Formentor. L'entitat, afavorida amb el mecenatge de la família Barceló, dóna continuïtat a les trobades culturals iniciades en 1930 i al premi literari convocat pels editors europeus des de 1961.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.