Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB: «La Conselleria d'Educació improvisa de mala manera»

El portaveu d'Unió Obrera Balear (UOB), Josep Palou, ha apostat aquest dimecres per retardar el començament del curs escolar 2020-21 a les Balares i ha assegurat que la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca «improvisa de mala manera».

En una protesta convocada pel sindicat davant del Consolat de Mar, en la qual hi han participat més de 50 persones, Palou ha reclamat a Educació una reunió per a negociar una ampliació d'espais educatius, la contractació de més docents i l'aportació de més recursos.

Palou ha especificat que davant aquesta petició, els docents s'han trobat amb una «improvisació total i un anunci de ràtios més baixes sense aportar els espais necessaris». Per aquest motiu, ha secundat la petició tant del Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) i del Col·legi de Metges de retardar l'inici de les classes: «Ens fiam del que diuen les autoritats sanitàries. Hi estam totalment d'acord».

Així, ha remarcat que els professionals sanitaris «són els experts i no els contradirem». «No és una opinió, són fets constatats», ha dit Palou, alhora que ha subratllat que l'«únic que va en direcció contrària» és el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March.

D'altra banda, el portaveu d'UOB ha recordat que l'escenari de presencialitat total ha canviat i ara s'ha passat a un escenari B en el qual es combina la presencialitat total amb la semipresencialitat en alguns nivells. «A Primària és impossible mantenir la distància de seguretat», ha recalcat Palou.

Així mateix, ha dit que Secundària s'enfrontarà a la semipresencialitat «sense un increment de plantilla» amb la qual cosa els docents hauran de fer doble feina: «Al matí atendran als qui hagin anat a classe i a a l'horabaixa als qui estiguin en aquesta alternança».

Per aquests motius, Palou ha confirmat que mantenen la convocatòria de vaga del 14 de setembre. «Perdrem un dia de sou, però és la forma més efectiva per a fer entendre a la Conselleria que així no anam bé», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.