Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB alerta sobre els abocaments de fecals a la Badia de Pollença

42683

En els primers quinze dies en què el GOB té en funcionament el formulari en línia sobre denúncies ambientals, el 30% de les denúncies corresponen a l'abocament d'aigǘes brutes a la Platja d'Albercutx, Badia de Pollença.

«Sembla que és una queixa i denúncia reiterada per part del veïns a l'Ajuntament de Pollença sense que s'hagui solucionat el tema. Els veïns fins i tot han arribat a fer analítiques (agost 2020) en diversos punts de la badia i s'hi han detectat nivells d'E.coli superiors a 3.000UFC/100ml d'Escherichia coli (per damunt de 2.000 ja es considera l'aigua no apta per al bany). Els veïns es queixen que les olors són constants i que la turbidesa i contaminació de l'aigua afecta les espècies que hi viuen, especialment la posidònia», han explicat.

A més, han remarcat que la situació fa anys que existeix però aquestes darreres setmanes s’ha agreujat «a uns nivells inacceptables». Els veïns consideren que l'Ajuntament de Pollença, que n'és l'administració responsable, està perpetrant un delicte contra la salut pública ambiental. Per part del GOB es va activar el protocol de denúncia avisant la Direcció General de Recursos Hídrics. En principi, com que es tracta de la depuradora municipal és competència de l'Ajuntament i de la Direcció General de Litoral per l'abocament. «Tenim constància que la DG de Recursos Hídrics i Litoral estan en contacte per actuar sobre aquests fets i de que s'han enviat Agents de Medi Ambient per fer inspeccions i obrir expedient si escau, així com per recollir mostres d'aigua», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.