Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears superen els 9.000 casos i notifica quatre defuncions, dues en residències

El Servei balear d'Epidemiologia, dependent de la Direcció general de Salut Pública i Participació, ha notificat aquest dijous al Ministeri de Sanitat 297 casos més de persones amb SARS-CoV-2 en la comunitat després de realitzar la corresponent verificació, deixant així l'acumulat a les illes en un total de 9.067 casos comunicats per part de Balears des que es va iniciar la pandèmia.

Les dades publicades aquest dijous per la Conselleria de Salut llancen un important increment del nombre de contagis en les residències de persones majors de les Illes. Així, aquest dijous s'han notificat 153 positius actius en aquests centres el que suposa un increment de 65 casos respecte al dilluns i de 128 respecte al dijous de la setmana passada.

Així, seguint els criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat espanyol -que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig- ha notificat fins a 8.962 casos a Balears al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES).

D'aquests casos comunicats, 7.764 corresponen a Mallorca, 249 a Menorca, 884 a Eivissa i 65 a Formentera.

D'altra banda, també s'han comunicat aquest dijous 305 noves altes de Covid-19 en la comunitat, arribant així a un total de 6.594 verificacions de persones que han superat la malaltia.

El Servei d'Epidemiologia ha notificat quatre noves defuncions per Covid-19 i l'acumulat a Balears és de 248 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que en la comunitat hi ha 2.225 casos de Covid-19 actius, 12 menys que ahir.

Dades del servei de salut

Avui dia, el Servei de Salut atén 6.745 persones per contagi de SARS-CoV-2. D'aquestes, 357 reben atenció hospitalària (58 en UCI) i 6. 388 en primària. Entre aquests casos s'inclou a persones amb infecció superada.

A Mallorca hi ha 301 persones hospitalitzades (26 per causes socials, no clíniques, i 53 pacients en unitats de vigilància intensiva). A més, 5.569 persones són al seu domicili on reben atenció per part del servei d'atenció primària.

A Menorca hi ha set persones ingressades a l'Hospital Mateu Orfila (una en UCI) i 178 són al seu domicili ateses per part de primària.

A Eivissa són 49 les persones hospitalitzades (quatre en UCI). A més, a Eivissa hi ha 595 casos confirmats seguits en el domicili per part dels seus centres de salut i altres 46 a Formentera.

Quant als professionals sanitaris, hi ha 357 en vigilància (292 a Mallorca, 16 a Menorca i 49 a les Pitiüses) i 169 amb contagi actiu (147 a Mallorca, un a Menorca i 21 a les Pitiüses). En total, s'han notificat 511 casos entre el personal sanitari des que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat han realitzat 260.936 proves diagnòstiques. En total són 208.620 PCR, 8.231 test ràpids d'anticossos i 44.085 serologies.

Increment dels casos a les residències

Quant a la situació en les residències de persones majors, en l'actualitat hi ha 153 usuaris positius actius (40 hospitalitzats): 58 en la residència Sèniors Sant Joan, 22 a Verge de l'Esperança, set a Sèniors Montuïri, un a Oasi, 15 a Cala Estància, 25 a Domusvi Capdepera un en HHTT Arcadias i 15 en Sa Serra.

A més, nou usuaris de la Llar d'Ancians de Calvià que havien estat traslladats al de Palma a causa de l'incendi produït en les seves instal·lacions també han resultat positius en coronavirus i ara es procedirà a un garbellat de tot el centre de Palma.

En les darreres hores, a més, les residències han notificat la mort de dos usuaris amb Covid-19 (a Sèniors Sant Joan i a Sèniors Montuïri).

El balanç de persones de residències de la tercera edat que han perdut la vida amb coronavirus des de l'inici de la pandèmia és de 98.

Quant als professionals, hi ha 80 treballadors positius actius en residències de Mallorca, 8 a Eivissa i un a Menorca.

En les residències per a persones amb discapacitat hi ha dos usuaris amb coronavirus a Mallorca i quatre professionals positius (tres a Mallorca, entre ells un en la residència Són Güells comunicat aquest dijous, i un a Eivissa).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.