Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern passarà a la policia les dades de persones en quarantena perquè les vigili

El Govern considera que hi ha ciutadans que no compleixen la quarantena i no ha tengut millor ocurrència que passar als 'cossos de seguretat' les llistes de persones infectades o de persones que podrien estar-ho.

El Govern vol reforçar el control del compliment de les quarantenes. Els qui donin positiu en una prova de Covid-19 rebran de la Conselleria de Salut un ordre de confinament, la qual alhora s’enviarà a les forces i els cossos de seguretat perquè en vigilin el compliment.

Els inspectors d'Educació també comptaran amb aquesta informació, per a poder controlar que aquells nins infectats o en quarantena no acudeixen al centre educatiu.

La presidenta del Govern, Francina Armengol ha advertit que «molta de gent que ha de romandre en quarantena no fa el confinament així com toca», de manera que posa en perill la salut pública.

D’altra banda, dilluns que ve el Consell de Govern té previst aprovar la definició de les zones amb més incidència de la malaltia, ja siguin municipis o barriades. Segons ha explicat la presidenta, d’aquesta manera es donarà més potestat a la Conselleria de Salut i Consum per aplicar mesures més restrictives per controlar els contagis i es definirà en quin grau és necessari aplicar-les depenent de la incidència, les condicions socials o les accions que es puguin emprendre a cada nucli.

El Govern abordarà aquestes mesures en una reunió que mantendrà divendres amb els ajuntaments dels municipis amb més incidència del virus i amb els consells insulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.