Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana als diputats de les Balears que votin en contra del decret que «confiscarà els estalvis» dels ajuntaments

El diputat de MÉS per Mallorca i coordinador de política municipal de la formació, Joan Mas “Collet”, ha demanat als diputats balears al Congrés, que votin en contra de la convalidació del decret perquè els municipis cedeixin a l’Estat els seus romanents. Segon Mas, la convalidació fixada per al pròxim 10 de setembre encara no disposa dels suports parlamentaris suficients, i per tant, «és una oportunitat per aturar un despropòsit que suposarà un nou transvasament de doblers de les illes a altres zones de l'Estat». En aquest sentit remarca que els doblers estalviats pels ajuntaments «són de cada municipi; ells són sobirans de decidir on i com es gasten».

D’acord amb el diputat, «la fórmula adoptada per l'Executiu espanyol no ressol la reclamació dels ajuntaments. És un pedaç que evidencia que a Madrid no tenen voluntat política per a modificar la Llei d'Estabilitat ni tampoc l'article 135 de la Constitució. I això que aquest article no seria possible si prèviament un Govern socialista no l'hagués modificat de manera expressa a l'agost de 2011», ha assegurat.

El diputat de MÉS s'ha queixat que el Govern espanyol no mostri «cap capacitat negociadora» amb aquest decret, que «ni compta amb majoria entre els representants municipals ni amb majoria en el Congrés», ha emfatitzat. Al seu judici, l'alternativa és derogar la Llei d'Estabilitat Pressupostària del Govern Rajoy que impedeix l'ús del superàvit. És més, creu que hi ha vots suficients per a fer-ho realitat. En aquest sentit ha apel·lat a la responsabilitat dels diputats de les Balears a modificar lleis per a donar respostes a la ciutadania.

En aquest context, MÉS continua defensant la retirada de la proposta «confiscatòria» dels romanents i reclama que els ajuntaments puguin fer ús del 100% del que disposen, ja sigui per a mesures socials com d’impuls de l’economia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.