Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] IB3 estrena el documental que recrea els diaris escrits a les Balears per Dorothea Bate

Aquest dissabte IB3 estrena la seva coproducció Dorothea i el Myotragus, un documental dirigit per les directores Núria Abad i Marta Hierro, que incorpora l'animació i les il·lustracions de la col·laboradora de Diario de Mallorca, Elisa Martínez, amb la finalitat de recrear els diaris escrits a les Balears per la paleontòloga Dorothea Bate.

Aquesta producció aprofundeix en la figura de Bate, una dona que va lluitar contra els estereotips de gènere en la seva època i es va convertir en descobridora de misterioses espècies extingides al Mediterrani, entre elles, el Myotragus balearicus.

Aquest documental és una producció de MOM Works en coproducció amb IB3 i compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, el Consell i l'Ajuntament de Capdepera. L’any 1909 una jove anglesa s'embarca rumb a Mallorca seguint la pista d'uns misteriosos ossos. Durant dos anys, s’enfila, escala i explora cada cavitat a les roques de Mallorca, Eivissa i Menorca i relata l'experiència en els seus diaris. El primer d'ells desapareix, però la resta es conserven i narren al detall la vivència. Dorothea i el Myotragus és un documental que recrea els diaris escrits a les Illes Balears per Dorothea Bate, una de les més importants paleontòlogues de tots els temps, una dona que va lluitar contra els estereotips de gènere de la seva època i la descobridora de misterioses espècies animals extingides en el Mediterrani, entre elles, el mític Myotragus balearicus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.