Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI considera que s’haurien de contractar 500 docents més i en cap cas augmentar la càrrega lectiva

L’STEI Intersindical denuncia que amb el canvi de l’escenari A al B i la reducció obligatòria de les ràtios s’obliga els especialistes a fer de tutors de primària i als tutors a impartir matèries que no els són pròpies, «un fet que pot suposar una pèrdua evident de qualitat educativa i de manca d’aprofundiment en els continguts propis de cada una de les assignatures que rebrà l’alumnat, per més bona voluntat i dedicació que hi posi el professorat».

A més, l’article 93 de la LOE i les disposicions addicionals setena i tretzena diuen que les especialitats d’educació física, anglès, música, pedagogia terapèutica i audició i llenguatge les han d’impartir els mestres amb l’especialitat o l’habilitació corresponent.

Per altra banda, l’STEI Intersindical expressa el seu «rebuig més absolut» al fet que la reducció de ràtios es faci «a costa de l’augment de la càrrega horària del professorat en el cas de secundària, formació professional i ensenyaments de règim especial». En aquest sentit, considera imprescindible que, per a disposar en totes les etapes educatives d’unes aules amb menys de 20 alumnes, «fa falta contractar 500 docents més en l’ensenyament públic de les Illes Balears».

Des de l’STEI consideren que els grups com a molt haurien de ser de 15 alumnes «perquè els grups de convivència estable siguin efectius i que allò ideal serien agrupaments d’entre 10 i 12 alumnes».

El sindicat reclama a la presidenta Armengol que «consideri l’educació una prioritat de la seva acció de govern, a les portes d’un curs tan incert i complicat, ara que s’han rebut els 50 milions d’euros de l’aportació de l’Estat per a educació».

L’STEI Intersindical defensa «un curs amb presencialitat i amb la màxima seguretat possible» i, per això, reclama «la negociació de totes aquestes mesures per a poder permetre que els centres tenguin resoltes les seves qüestions organitzatives».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.