Setmanari d'informació local - 138 anys

El personal docent també reclama endarrerir l'inici del curs escolar a causa de la incidència del coronavirus

El personal docent també reclama endarrerir l'inici del curs escolar. | E.P.

La Permanent de la Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca ha decidit donar suport a la petició que fa pocs dies va «prescriure» el sindicat professional de metges i el Col·legi de Metges de les Balears d'ajornar l'inici del curs escolar, «fins que no ens donin les condicions necessàries per a un retorn segur a les aules».

Segons ha recordat la Junta, el Col·legi de Metges de les Balears ha assegurat que la xifra actual de casos de coronavirus està «fora de control» i, en cap cas, en aquesta situació és recomanable «l'inici de les activitats lectives, per evitar un col·lapse dels serveis sanitaris».

Per altra banda, ha recalcat la Junta, les noves instruccions per a l'inici del curs no es publicaran al BOIB fins aquest dissabte, amb la redistribució d'espais i l'assignació de nou professorat que això comporta, amb l'objectiu de baixar les ràtios dels centres i perquè els grups de convivència estables siguin més segurs. Segons els docents, «el marge de temps és del tot insuficient per als equips directius i docents abans de la data prevista per a l'inici del curs escolar, que serà el 10 de setembre; una situació que reforça la petició d'un ajornament del començament de les activitats lectives».

Per tot això i davant les afirmacions d'aquests dos organismes, han acordat «sol·licitar un pronunciament de la Conselleria de Salut i un informe exprés de la Direcció General de Salut Pública sobre la conveniència o no d'iniciar les classes en la situació actual de contagis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.