Setmanari d'informació local - 138 anys

El senador Vicenç Vidal reclamarà a Pedro Sánchez la declaració de zona catastròfica pels municipis de Banyalbufar, Valldemossa i Esporles

El senador Vidal ha recordat la importància de tenir presència a Madrid. | MÉS per Mallorca

El senador de Més per Mallorca, Vicenç Vidal, aprofitarà aquest dimarts la compareixença del president del govern espanyol Pedro Sánchez al Senat per presentar una esmena a una moció que es debatrà reclamant per als municipis mallorquins de Banyalbufar, Valldemossa i Esporles la declaració de «zona catastròfica» després del Cap de Fibló del passat 29 d'agost.

Segons Vidal, «és imperiós que municipis com Valldemossa, Esporles o Banyalbufar, que patiren importants destrosses materials en una superfície de 700 hectàrees afectant habitatges, serveis bàsics i massa forestal puguin ser compensats». En aquest sentit, ha volgut remarcar que «les mesures de suport a un espai declarat Patrimoni Mundial i Paratge Natural pels seus valors ambientals i patrimonials, és fonamental: un govern que diu estar al costat de la gent no pot deixar desemparats ajuntaments com Banyalbufar, Valldemossa i Esporles».

El senador ecosobiranista s'ha compromès, a més, a «fiscalitzar la tasca de l'executiu de Pedro Sánchez per saber si realment els ajuts materials acaben arribant als nostres municipis». Vidal aprofitarà la compareixença de Sánchez per interpel·lar-lo per aquesta i també per altres qüestions que afecten les Illes Balears. Així, el senador Vidal ha recordat la importància de tenir presència a Madrid, amb veu i vot a les cambres on es prenen les decisions que ens afecten directament. «En els darrers anys hem vist poques vegades, per no dir-ne cap, que un representant de les Balears pugui mantenir un debat amb el president espanyol. És una oportunitat per fer-li entendre la nostra realitat», ha destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.