Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears es troben en alerta per pluges i tempestes a partir de dilluns

Les Balears es troben en alerta per pluges i tempestes a partir de dilluns. | E.P./Arxiu

La Direcció General d'Emergències i Interior ha decretat l'Índex de Gravetat 1 (IG1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per pluges i tempestes a Mallorca, Eivissa i Formentera.

Aquesta activació s'ha fet atenent a les informacions rebudes des de la delegació territorial a les Illes Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia, segons les quals es preveuen precipitacions acumulades de fins a 50 mm. en una hora a partir de la matinada de dilluns 7 de setembre de 2020. Així mateix també s'ha activat l'Índex de Gravetat 0 a l'illa de Menorca amb pluges que podran arribar als 20 mm/ hora.

En una fase d'IG1 per pluges potencialment perilloses, la Direcció General d'Emergències i Interior juntament amb el Sistema d'Emergències 112 recomanen als ciutadans adoptar les mesures comuns davant aquest tipus de situacions, com ara: impedir l'entrada d'aigua, evitar soterranis o zones baixes, allunyar-se dels torrents, no travessar zones inundades ni a peu ni en vehicles, no estacionar als ponts, voreres o desembocadures i evitar desplaçaments en cotxe o fer-los per rutes principals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.