Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI demana a la Conselleria de Salut si és convenient iniciar el curs escolar el 10 de setembre

L’STEI Intersindical, d’ençà de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, s’ha manifestat sempre en el sentit que el criteri sanitari ha de ser la pauta a seguir a l’hora de fixar el retorn a les aules. En aquest sentit, el Col·legi de Metges de les Balears va emetre fa pocs dies un comunicat en què proposava l’ajornament de l’inici del curs escolar, fins que no es donin les condicions necessàries per a una tornada segura a les classes presencials.

Segons el Col·legi de Metges, la xifra actual de casos de coronavirus està «fora de control» i en aquesta situació «no és recomanable l’inici de les activitats lectives, per evitar un col·lapse dels serveis sanitaris».

Per altra banda, les noves instruccions per a l’inici del curs publicades recentment «suposen una redistribució d’espais i la dotació de nou professorat, amb l’objectiu de baixar les ràtios dels centres i perquè els grups de convivència estables siguin més segurs». Des de l’STEI consideren que els grups com a molt haurien de ser de 15 alumnes, perquè els grups de convivència estable siguin efectius; i que allò ideal serien agrupaments d’entre 10 i 12 alumnes.

Per això, el sindicat considera imprescindible que, per a disposar en totes les etapes educatives d’unes aules amb menys de 20 alumnes, s’han de contractar 500 docents més en l’ensenyament públic i 150 més en l’ensenyament concertat a les Illes Balears.

L’STEI Intersindical ha registrat un escrit adreçat a la consellera de Salut i Consum en què sol·licita que es pronunciï sobre la conveniència o no de començar el curs escolar en la data prevista del 10 de setembre, d’acord amb l’actual situació sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.