Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca i Gent per Formentera demanen la represa «immediata» de l’activitat parlamentària

El Grup Parlamentari Mixt –integrat per Més per Menorca i la coalició Gent per Formentera-PSIB-EUIB– ha registrat aquest dimecres una bateria de propostes per a la represa de l’activitat parlamentària després que dos positius de Covid-19 hagin aturat tota la feina de la cambra autonòmica durant una setmana.

Entre les propostes, hi figura la possibilitat de constituir la Mesa de forma no presencial quan no sigui possible la presència física d’almenys tres dels seus membres –com es va fer durant l’estat d’alarma–; o el respecte al Ple. Sobre aquesta última qüestió, el Grup Mixt planteja que es puguin celebrar sessions plenàries físiques en format reduït o que els grups parlamentaris que tenguin una part dels membres amb positiu per Covid-19 hi puguin participar telemàticament. Afegeixen que, en cas que el trànsit aeri quedi alterat a conseqüència de la pandèmia, també s’habiliti la possibilitat de participar telemàticament del Ple a aquells grups parlamentaris tots els membres dels quals siguin diputats per illes diferents a Mallorca.

El Grup Mixt planteja, així mateix, adaptar el vot telemàtic perquè tengui la mateixa consideració i validesa que el vot emès presencialment.

En l’escrit enviat a registre, i que demanen que sigui sotmès a la consideració unànime de la Junta de Portaveus, argumenten que l’activitat parlamentària, essencial en qualsevol democràcia –i que implica el control de l’acció de govern– no pot estar sotmesa a eventualitats, com la detecció de casos de Covid-19 entre els diputats de la Cambra.

A més, afirmen que, en un moment en el qual totes les empreses de les Illes Balears, tots els centres educatius, i tota la societat en general està fent ingents esforços per adaptar-se a la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19, «els ciutadans no podran entendre que el Parlament es paralitzi simplement per l’existència d’alguns positius».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.