Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI acusa les mútues dels centres concertats de denegar baixes al personal de risc

L'STEI Intersindical ha acusat aquest dimecres els serveis de prevenció de riscos dels centres educatius concertats de denegar baixes al personal de risc de les escoles.

En un comunicat de premsa, el sindicat ha recomanat als treballadors de l'STEI denunciar aquestes situacions davant Inspecció de Treball.

«Hem detectat que moltes persones que pertanyen a grups de risc i són considerades com a favorables per al treball, quan els facultatius sanitaris els han emès informes indicant que no haurien d'incorporar-se», ha criticat l'STEI. Així mateix, el sindicat ha assegurat que s'ha denegat la baixa «sense donar cap explicació» a treballadores embarassades.

D'altra banda, ha assenyalat que molts treballadors dels centres han comunicat al sindicat que les ràtios que s'aplicaran «no compleixen el que marquen els protocols establerts per la Conselleria d'Educació».

«Aquesta situació pot representar ràtios de 24 o 25 alumnes amb distància inferior a 1,5 metres i, per tant, un perill tant per a l'alumnat com per al personal docent», ha assegurat el sindicat.

Davant aquestes afirmacions per part de personal de centres concertats, l'STEI ha reiterat «la necessitat de realitzar proves serològiques a tot el personal dels centres educatius» per a evitar contagis per coronavirus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.