Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IbDona organitza unes jornades sobre el «poder transformador» del feminisme a les Pitiüses

L'Institut Balear de la Dona (IbDona) ha organitzat la primera edició de les Aules Feministes d'Eivissa i Formentera, unes jornades que neixen com a espai de reflexió «sobre el feminisme i el seu poder transformador».

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i la directora de l'IbDona, Maria Duran, han presentat aquest dimecres les primera edició de les jornades que es duran a terme del 17 al 19 de setembre.

Aquesta iniciativa, sota el títol de 'Els drets humans de les dones més que mai', comptarà amb la participació d'11 dones representants de diversos àmbits del feminisme que reflexionaran sobre diferents temes relacionats amb el moviment.

Durant la presentació, la consellera Costa ha destacat la necessitat d'aquestes jornades en un moment en què els drets de les dones encara es veuen qüestionats i ha ressaltat la diversitat de ponents que participen, les quals «aportaran punts de vista heterogenis».

Per part seva, Duran ha indicat que les persones assistents podran tenir una «visió global de quins són els reptes del feminisme en l'actualitat i en els diferents contextos que es plantegen a mitjà i llarg termini».

Programa de les jornades

Les jornades començaran dijous que ve, 17 de setembre, amb la presentació a càrrec de la consellera Costa i amb una taula rodona en la qual es reflexionarà sobre la forma en què el feminisme va xopant la societat.

En aquesta taula participaran, entre altres, l'activista ecofeminista i responsable de l'àrea de territori del GOB, Margalida Ramis, la presidenta de l'Associació per a Dones de l'Esport Professional, Mar Mas o la presidenta de l'Espai Dones de Formentera, Dolors Fernández Tamargo.

D'altra banda, el divendres 18 tendrà lloc una ponència sobre els drets humans de les dones, a càrrec de la catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat de Granada, Ana Rubio Castro, i una altra sobre la protecció de dades en els vídeos i fotografies de contingut sexual que circulen sense consentiment, a càrrec de la directora de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, Mar España Martí.

A més, la vicepresidenta de l'Associació de Dones Juristes Themis, Altamira Gonzalo Valgañón, impartirà una ponència sobre l'esborrany de la Llei de tràfic de persones, i la psicòloga experta en violència de gènere, María Escudero Sánchez, reflexionarà sobre la petjada que la violència masclista deixa en les dones víctimes.

Finalment, el dissabte dia 19, la periodista Montserrat Boix abordarà la presència del feminisme en els mitjans de comunicació i la catedràtica de Sociologia María Ángeles Durán Heras parlarà sobre el treball no remunerat en l'economia global.

Les ponències dels dies 17 i 19 i les del matí del dia 18 seran en l'espai cultural de Ca Ventosa (Eivissa), mentre que la ponència del 18 a la tarda es farà a Formentera, encara que totes es podran seguir de manera en línia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.