Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma reforça la neteja i la vigilància en els barris afectats per les restriccions per a frenar la pandèmia

28/08/2020 Operarios de Emaya realizando labores de desinfección en las calles de Palma. POLITICA AYUNTAMIENTO DE PALMA | AYUNTAMIENTO DE PALMA

L'Ajuntament de Palma activarà a partir d'aquest divendres a les 22.00 hores diferents actuacions municipals per a garantir l'aplicació de les mesures temporals i excepcionals per a la contenció de la Covid-19 en els barris de Son Gotleu, La Soledad Nord, Can Capes i part de Son Canals, que ha dictaminat la Conselleria de Salut i Consum.

D'aquesta manera, es reforçaran la desinfecció, les tasques de sensibilització, l'ajuda a les famílies i la vigilància del compliment de les mesures, que han estat coordinades i s'han fet en col·laboració amb la conselleria.

Segons ha informat aquest dimecres Cort, es durà a terme un treball de sensibilització al costat de la Plataforma d'entitats i serveis de Son Gotleu a través dels serveis municipals amb l'objectiu de cercar la complicitat dels agents socials del barri per a sensibilitzar a la població sobre la importància de la pandèmia i les mesures de prevenció i garantir un aïllament efectiu dels casos positius.

Quant a la neteja, Emaya desinfectarà cada nit els carrers i el mobiliari urbà dels quatre barris i incrementarà la neteja en punts clau de les barriades. A aquest efecte es dedicaran sis vehicles i vuit operaris a la nit mentre que es reforçarà el torn de tarda per a incrementar la neteja dels quatre barris.

Per part seva, la Policia Local destinarà operatius específics per a vigilar que les mesures sanitàries dictades per la conselleria es compleixen i ho farà en coordinació amb la Policia Nacional, per a fer costat als tècnics que actuïn en la zona i per a comprovar que es compleixen les hores de tancament dels establiments així com la presència en zones públiques.

Aquest divendres s'activa també el tancament dels parcs i zones verdes i zones de joc infantils de les quatre barriades, amb l'única excepció dels espais cedits per a ús educatiu, com el CEIP Es Pont.

En matèria de benestar social, s'ha redactat un protocol d'actuació amb la Conselleria de Salut per a ajudar a aquelles persones que no puguin fer el confinament, que tindran a la seva disposició les ajudes del catàleg municipal com el pagament de lloguer o la compra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.