Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS celebra el «fracàs» del Govern espanyol amb el Decret llei sobre els romanents

10/09/2020 Reunión telemática de alcaldes y concejales de MÉS per Mallorca.. El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha valorado de forma positiva "el fracaso del Gobierno" con el Decreto Ley sobre la cesión de los remanentes de los ayuntamientos, después de que el Congreso de los Diputados haya rechazado este jueves su convalidación. POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS MÉS PER MALLORCA | MÉS PER MALLORCA

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha valorat de manera positiva «el fracàs» del Govern espanyol amb el Decret llei sobre la cessió dels romanents dels ajuntaments, després que el Congrés dels Diputats hagi rebutjat aquest dijous la seva convalidació.

Segons ha explicat MÉS, després de conèixer el resultat de la votació, Noguera ha reunit de manera telemàtica als alcaldes i regidors de la formació per a valorar la situació.

El coordinador de MÉS ha assegurat que «el Govern espanyol no té majoria i ha d'acostumar-se a escoltar, dialogar i arribar a acords» i ha acusat de «cínica» la demanda de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

«No pot responsabilitzar ni als partits que han fet decaure el decret, ni molt menys a batles i regidors», ha assenyalat.

Així mateix, Noguera ha explicat que «l'alternativa a confiscar els estalvis municipals» és derogar la Llei Montoro. D'acord amb el coordinador de MÉS, per a aprofitar els romanents «bastaria canviar o derogar la llei orgànica d'estabilitat pressupostària i la llei de racionalització de l'administració local».

Durant la reunió telemàtica, els batles i regidors de MÉS han coincidit en la necessitat de reclamar que es modifiquin o deroguin les dues lleis que «lliguen l'autonomia dels ajuntaments» i es permeti així l'ús del 100% dels romanents municipals.

Segons ha informat MÉS, tots els batles i regidors de la formació han qualificat la proposta del Govern espanyol com «un atac a la suficiència financera i autonomia pressupostària dels municipis que no podia tirar endavant de cap de les maneres».

En aquesta línia, el coordinador de Política Territorial de MÉS, Joan Mas 'Collet', ha assenyalat que «cal posar fi a les tuteles i avançar cap a un model legislatiu menys hostil amb els municipis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.