Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB Menorca posa en marxa un programa «d'adopció» de platges

El GOB Menorca ha informat aquest dimarts de la posada en marxa d'un programa d'adopció de platges dirigit a grups de persones voluntàries que vulguin ajudar a netejar plàstics que afecten la mar i a les ribes marines.

Des de la formació ecologista han explicat que el programa neix com un projecte participatiu ciutadà en el qual grups de voluntariat es comprometen a fer-se càrrec d'una platja o tram de litoral realitzant un mínim d'actuacions a l'any.

«A pesar que les actuacions estan especialment enfocades a la neteja i recollida de residus, també es donaran coneixements i mètodes per a recollir informació científica i protocols per a avisar de qualsevol incidència que es pugui detectar», han indicat.

Aquesta iniciativa està oberta a qualsevol persona que desitgi contribuir en el manteniment i el benestar del litoral menorquí encara que es recomana un mínim de tres persones per a conformar un grup.

«Menorca compta amb un servei públic de neteja del litoral, però la problemàtica dels residus plàstics és enorme i requereix de la implicació ciutadana», han apuntat des del GOB. D'aquesta manera, la informació dels residus recollits serà incorporada a una base de dades coordinada a nivell insular i permetrà fer una anàlisi i treure conclusions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.