Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell impulsarà la Llei de gent gran i ampliarà els garbellats massius a col·lectius vulnerables

El Consell de Mallorca impulsarà la Llei de gent gran per a garantir els drets de les persones majors, així com una vida digna, independent i amb una participació activa la societat.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, durant el seu discurs en el Debat de Política General del Consell.

Així mateix, ha destacat que en els pròxims dies la institució insular durà a terme garbellats massius als col·lectius de persones en risc d'exclusió social i amb discapacitat per a detectar positius per coronavirus.

Durant el seu discurs, la presidenta ha ressaltat la seva aposta per les polítiques socials i ha defensat les mesures de protecció que s'han adoptat en els centres de majors a Mallorca, especialment en els de gestió directa de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), durant la pandèmia.

D'acord amb Cladera, en aquests centres la incidència del coronavirus ha estat «més baixa» que en altres residències d'altres territoris de l'Estat espanyol. «No ens consola, perquè darrere de les xifres sempre hi ha persones i famílies, i cap percentatge és bo mentre hi hagi una sola defunció», ha indicat.

Respecte a la situació en les residències, la presidenta del Consell ha destacat els garbellats realitzats en centres de tercera edat durant la primera ona de la pandèmia i ara amb la segona campanya de garbellats de l'IMAS iniciada la setmana passada.

També ha anunciat l'habilitació imminent de centres nous per a atendre persones contagiades procedents de residències.

«A la nostra gent gran, els vull agrair la capacitat de sacrifici. El seu comportament exemplar en aquests temps difícils és tot un exemple per als quals venim darrere», ha assenyalat.

Reforç de les polítiques socials

D'altra banda, Cladera ha insistit en el reforç de les polítiques socials com a «garantia de l'estat del benestar». Per això, ha esmentat l'aposta pel Servei d'Atenció Integral a domicili, l'increment previst de places residencials o l'augment de recursos i de serveis en les àrees d'inclusió social durant la fase de confinament de la pandèmia.

Així mateix, ha destacat les iniciatives en matèria d'igualtat de l'equip de govern, amb un increment de l'atenció psicosocial per a dones víctimes de violència de gènere i l'especial atenció a dones prostituïdes, per a les quals es manté un programa d'allotjament amb 25 apartaments.

«Una de les prioritats d'aquest govern és treballar per la cohesió social i reforçar la protecció dels col·lectius més vulnerables perquè ningú es quedi enrere», ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.