Setmanari d'informació local - 138 anys

Els comerciants de la Plaça Major proposen una reconversió de les galeries que combini comerç i gastronomia

16/09/2020 Propuesta de Asociación de Comerciantes de Plaza Mayor de Palma.. La Asociación de Comerciantes de Plaza Mayor de Palma ha presentado este miércoles su propuesta de reconversión de las galerías que hay en la plaza con una combinación de comercio, gastronomía, artesanía y servicios. POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS PIMECO | PIMECO

L'Associació de Comerciants de la Plaça Major de Palma ha presentat aquest dimecres la seva proposta de reconversió de les galeries que hi ha a la plaça amb una combinació de comerç, gastronomia, artesania i serveis.

En un comunicat, l'associació ha criticat el fet que aquest pròxim 12 de setembre «s'hagi complert un any del tancament de les galeries i l'Ajuntament de Palma no hagi fet absolutament res».

«Ara ve el regidor Jarabo a dir que ha de presentar un concurs d'idees. Idees no sabem de què perquè ja té moltes sobre la taula i ell ens les va explicar», ha assenyalat el president de l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco), Toni Fuster.

Fuster ha recordat que la patronal «ja va fer pública la seva proposta de projecte, consensuada amb Afedeco el novembre passat, i l'Ajuntament no ha fet cas».

«Apostaríem per fer unes galeries atractives per a residents i turistes, amb accessos ben assenyalats i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda», ha indicat el president de l'Associació de Comerciants de la Plaça Major, Andreu Isern.

D'acord amb el president, un dels punts forts de la proposta dels comerciants és la connexió de la Rambla amb la Plaça Major mitjançant un ascensor exterior i un ascensor amb forma de cúpula al centre de la plaça que connectaria aquesta amb el pàrquing i les galeries.

En la proposta dels comerciants es destinen 3.305 m2 a espais comercials, 439 m2 en restauració i 362 m2 a serveis, i proposen una oficina turística i uns banys públics de pagament. Pimeco ha calculat que amb unes galeries d'aquestes característiques es generarien entre 150 i 200 llocs de treball.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.