Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa: «No és de rebut que des de Madrid se'ns digui com hem de fer ús dels recursos que ens pertanyen»

El portaveu de MÉS al Consell de Mallorca, Guillem Balboa, ha intervengut aquest dijous al Debat de política general de la institució. Balboa ha aprofitat per a reiterar el rebuig tant a la Llei Montoro com al decret-llei que pretenia aprovar el Govern espanyol perquè les entitats locals cedissin els seus romanents a l’executiu.

«Els estalvis del Consell, i els dels ajuntaments, han de ser per al Consell i per als ajuntaments», ha dit Balboa, qui ha afegit que «no és de rebut que des de Madrid se’ns digui com hem de fer ús d’aquests recursos que ens pertanyen». Balboa també ha recordat que el ple «ha aprovat reiteradament declaracions a favor de l’autonomia financera i competencial de les entitats locals» i que «el propi govern del senyor Pedro Sánchez ha començat a fer anques enrere i presenta un nou decret-llei que suposa només una petita millora».

Balboa ha repassat les principals polítiques duites a terme pel Pacte al Consell, com ara l’aprovació definitiva del PIAT amb la reducció a llarg termini de 120.000 places turístiques. El portaveu s’ha centrat també en la resposta a la crisi de la Covid, plasmada en el pla Mallorca Reacciona i concretada en una «resposta ràpida i transversal a les diferents cares de la crisi». En concret i com a exemple, Balboa ha anomenat els 33 milions d’inversions als municipis o les ajudes de Cultura per a rescatar el sector.

El conseller ecosobiranista ha centrat el seu discurs en reclamar un canvi de model per a avançar cap a una economia més diversificada i menys dependent del monocultiu turístic, així com la importància de reivindicar un rescat econòmic i social amb les inversions públiques necessàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.