Setmanari d'informació local - 138 anys

Torna Literanit amb una edició que alterna activitats presencials i en línia

43151

Torna Literanit, el festival interdisciplinari nocturn promogut per la Institució Francesc de Borja Moll per al foment de la lectura. Per segon any consecutiu, aquesta iniciativa té com a objectiu dur el gaudi de la lectura i l’expressió artística a llocs poc habituals com bars, transport públic, carrers i museus –a més de les llibreries, que en serien l’àmbit natural– mitjançant una programació en la qual s’alternaran activitats com recitals poètics, concerts o performances.

Cada edició de Literanit té un fil conductor. Si l’any passat incidia en la multiculturalitat, enguany, coincidint amb l’Any Maria Antònia Salvà, el protagonisme recaurà en la figura de les poetesses. Per això, l’encarregada de donar el sus a les activitats serà Laia MaLo en un acte inaugural que es completarà amb actuacions de Jansky i Oliva Trencada. La programació de Literanit 2020 inclou recitals poètics a càrrec de poetesses (Paula Enseñat, Ana Martí, Joana Abrines), concerts en petit format (Alba Casaramona & Joan Berenguer, Juanjo Monserrat, Mariona Forteza, Marga Rotger), performances (Random), homenatges (Miguel Ángel Velasco) i activitats on-line, com el passi del documental “Som elles”, centrat en la producció poètica mallorquina d’autoria femenina.

Llegir ens fa lliures
Literanit ha centrat la imatge de l’edició d’enguany en la figura al·legòrica de les orenelles, ocell que apareix a l’obra de Maria Antònia Salvà i que, en relació al foment de la lectura, vol expressar una idea central: llegir ens fa lliures.

A causa de la Covid-19, el sector cultural es veu obligat a fer un esforç per a reinventar els formats i l’estratègia comunicativa. «Malgrat les circumstàncies, els treballadors del sector cultural (gestors, actors, músics, escriptors, etc.) creim en la possibilitat -i necessitat- de dur a terme la nostra feina en condicions de seguretat per a tothom». Així, Literanit es regularà amb la normativa vigent, els aforaments seran limitats i serà imprescindible l’adquisició prèvia d’entrada / reserva (gratuïta).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.