Setmanari d'informació local - 138 anys

Un ciutadà va a fer-se una PCR al centre de salut Casa del Mar de Palma i li etziben: «háblame en castellano que no te entiendo!».

Segons ha pogut saber dBalears aquests darrers dies s'han disparat els incidents i els casos de discriminació per raó de llengua a l'ambit de la Sanitat a les Illes Balears.

De l'allau de casos que s'han denunciat durant les darreres setmanes, el primer que ha pogut documentar dBalears es va produir el darrer dia del mes d'agost, quan el ciutadà de Palma X.F.P. va anar al centre de salut Casa del Mar a que li fessin una PCR i quan es va dirigir a la persona que l'havia d'atendre, aquesta li va etzibar: «háblame en castellano que no te entiendo!».

X.F.P. ho explica així: «he anat al centre de salut Casa del Mar a fer-me una PCR i la treballadora que m'ha atès no m'ha entès en una llengua oficial de les Illes Balears i m'ha demanat que li parlàs en castellà. No és la primera vegada que els meus drets lingüístics són trepitjats a la sanitat pública, m'ha passat diverses vegades, des de fa temps. És molt trist i greu veure que els nostres drets com a pacients, que també inclouen el dret a ser entès en la llengua de Mallorca, són posats en dubte dia rere dia, amb l'excusa que falta personal o, ara, que la situació està desbordada per la Covid-19».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.